Takaikkuna

Takaikkuna on myyty Saksaan ja Tsekkeihin, Seireeni seilaa Saksaan!

Agenttitoimisto Elina Ahlbäckin tiedote

 

Takaikkuna sai Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka 2016 -palkinnon!!!

Hesarin juttu täällä.

Ylen juttu

Dekkariseuran sivu

 

"Pauliina Suden viides teos Takaikkuna (Tammi, 2015) on tarkkapiirtoinen ja koukuttava dekkari oikeistopopulismista, datalouhinnasta, identiteettivarkauksista ja rasismista. (---) Olin läpi kirjan täpinöissäni ja vahvasti Leian puolella hänen hahmoonsa vahvasti samastuen. Kirjassa oli myös vahvoja naissivuhenkilöitä, kuten neuvokas ja särmikäs taksikuski sekä Tukholmassa asuva sairaanhoitaja Merja Laakosenpelto, johon Viivi luo hetkessä luottamuksellisen suhteen. Tarina oli sen verran dynaaminen, että näkisin sen mielelläni myös elokuvana tai tv-sarjana."
Anu Katrin Anun ihmeelliset matkan -blogi 7.1.2016

Takaikkuna löysi tiensä Hesarin vuoden 2015 parhaiden kirjojen listalle ja Et-lehden joulukirjasuosituksiin.

"Tämä on taitavasti rakennettu trilleri, etten jopa sanoisi kansainvälistä tasoa. Varsin koukuttava laiskojen joulunpyhien piristys."

Kissa kirjahyllyssä -blogi 27.12.2015

 

"Suden kirja on omaperäinen ja jännittävä. Sitä tuskin malttaa laskea käsistään."

Nettiguru Petteri Järvinen suosittelee Takaikkunaa Havaintoja digimaailmasta -blogissaan.

 

"Pauliina Sudella päähenkilöt ovat särmikkäitä ja vereviä, myös sivuhenkilögalleria pysyy kasassa. Tarina iskee ajan hermoon ja yleisinhimillisiin kipupisteisiin lujaa ja uskottavasti. -- Onneksi aloitin lukemisen perjantai-iltana, joten saatoin huoletta jatkaa lukemista läpi yön. Ei vaan voinut laskea käsistään."
Kirjan kanssa -blogi 29.8.

"Pariin päivään tiivistetty, eteenpäin vyöryvä juoni pitää lukijan armotta hyppysissään. Lyhyet luvut, koukuttavat siirtymät ja hyvin annostellut yllätykset pakottavat lukemaan.

Kirjoittaja on sommitellut käänteet ihailtavan notkeasti, vaikka tapahtumat ja näkökulmat poukkoilevat vinhasti henkilöstä ja paikasta toiseen."

Marjo Jääskä, Kouvolan Sanomat 20.7.2014

 

 

"Holmströmin Sulje silmäs pienoinen ja Suden Takaikkuna ovat kuin kotimaisia vastineita Gillian Flynnin ja Camilla Läckbergin paksuille bestsellereille, joissa juoni kiemuroi, henkilöistä kuoritaan esiin uusia piirteitä ja lukija putoilee tuon tuosta ovelan kirjailijan virittämiin ansoihin."

Suvi Ahola / HS 6.6.2015

"Takaikkuna on sujuvasti etenevä trilleri, joka onnistuu puuttumaan some-maailman ongelmiin terävästi ja monipuolisesti ja silti säilyttämään kepeän otteensa."

Annelin lukuvinkit 6.7.2015

"Jännittävin kotimainen.

Kerronta luistaa, henkilöissä on jäynää ja juoni kestää tiukankin tarkastelun."

Tuijata. Kulttuuripohdintoja 30.6.

"Kirjan tahti on huima eikä 550 sivun aikana ehdi todellakaan kyllästymään, niin hurjasti Susi tarinaa kieputtaa. Etenkin loppua kohden tempo oli jo niin hurja ja koukuttava että yöunetkin kärsivät... Tällaista lisää!"

Nenä kirjassa -blogi 1.7.2015

"Takaikkuna on kunnon kesäjännitysviihdettä. Juoni on vetävä, ja monet henkilöt ovat sopivan kerroksellisesti kuvattuja. --- Tällaisia tosikkomaisuutta vältteleviä mutta asioita purevasti käsitteleviä dekkareita ei kotimaisessa tarjonnassa paljon ole."

Tuijatan kirjablogi 18.6.2015

"Suosittelen lämpimästi loma- tai viikonloppulukemiseksi. Toivon Takaikkunalle kovia myyntilukuja, sillä tämä on bestseller-ainesta."

Kirsin Book Club 9.6.2015

"Juoni on taitavasti kudottu verkko, jossa tietokonenörtit pelaavat ihmisillä ja sattuma sotkee suunnitelmat tämän tästä. Kaikki alkaa väärinkäsityksestä ja johtaa hengenvaaraan, pahiksen ja sankarin roolit vaihtuvat lennossa eikä kuolemanvakavista asioista puhuta liian synkästi, vaan pysyttäydytään viihdelinjalla loppuun saakka."
Mari Viertola / Turun Sanomat
Linkki koko lehtijuttuun on tässä.

 "Susi alkaa nyöritellä juonen lankoja yhä tiukempaan solmuun. Kevyehkö jännityskertomus synkkenee luku luvulta, kun verkon vaarat muuttuvat hengenvaaraksi IRL eli todellisessa elämässä.

Vaikka kuinka väsyttäisi, lukijan on pakko ahmaista vielä seuraavakin luku. Ja samalla tulee miettineeksi, mitä kaikkea tuleekaan netissä itsestään paljastaneeksi."
Ina Ruokolainen / Keskisuomalainen 27.5.

""Pauliina Susi kietoo modernista ja ajankohtaisesta aiheesta todella jännittävän trillerin, joka huippuhetkinään saa lukijan kääntämään sivuja henkeään pidätellen."

Kirjavinkit 3.6. / Mikko

"Takaikkuna piti mielenkiinnon yllä ihan viimeisille sivuille asti ja huokaisinpa jopa helpotuksesta kun viimeinen luku koitti."
Notkopeikko-blogin teksti löytyy täältä

"Tässä on nyt lupaamani tajunnan räjäyttäjä. Teos, jonka jokaisella sivulla sai kirjaimellisesti haukkoa henkeään. Niin tiivistunnelmainen on Takaikkuna. Uhkaava, piinaava, no, yksinkertaisesti kiinnostava. Sillä aihe ei voi olla herättämättä väristyksiä itse kussakin meissä, jotka käytämme nettiä. Mistä sitä tietää, kuinka tarkasti meitä sitä kautta vakoillaan? Kaikki on alastonta ja paljasta, jos vain osaa koodata."
(Rakkaudesta kirjoihin -blogi 6.5.2015)

"Nettistalkkaus. Mikä kiinnostava, karvat pystyyn nostattava aihe dekkarille. Ja miten taitavan, koukuttavan ja mahtavan kirjan Susi siitä on saanut aikaan! Minä luin tosiaan tätä flunssaisena ja väsyneenä, mutta täytyy tunnustaa etten meinannut malttaa illalla silmiäni ummistaa - kirja oli koko ajan jännässä kohdassa."
(Lukutoukan kulttuuriblogi 12.5.2015)

"Trilleri lähtee vauhdilla liikkeelle ja tuntuu pelottavan uskottavalta. Varsinkin, kun sen sankaritar Leia Laine – jokanainen – on symppis, jolta puuttuu itsesuojeluvaistoa ja jonka tietämys palomuureista, virustorjunnasta ja sopimusehdoista on perin hataralla pohjalla. Häneen on helppo samaistua.
Pauliina Sudella on taito jännityksen ohella luoda hykerryttävän tunnistettavaa ja totuudenmukaisuudessaan surkuhupaisaa ajankuvaa."
(Kirjasta kirjaan -blogi 11.5.2015, Oma aika -lehti)

Takaikkuna on piinaavan jännittävä kuvaus digiajan vainoamisesta, siitä mitä tapahtuu, kun vihollinen liikkuu takapihan sijaan bittiavaruudessa.

Takaikkunasta #kirja -sivuilla

Nettikirjakaupoista:

Adlibris.com

Suomalainen kirjakauppa

Booky

Akateeminen kirjakauppa

 CDON.com

Saatavana myös E-kirjana...