Pyramidi (Tammi 2009)

- Nuori Aleksis -palkintoehdokas 2010 -

Susi yhdistää herkullisesti rahanahneuteen perustuvan hurmosmielisyyden mihin tahansa fanaattiseen uskonriehaan. Tärkeintä on niin kova vauhti, ettei kukaan ehdi pysähtyä ajattelemaan mitään loppuun asti. Tärkeintä on olla pääsemättä edes ajattelun ja siten epäilyn alkuun.

Kokonaisuudesta sukeutuu lopulta sen sortin puhallus, että lukija oppii todella jotain olennaista "sinisilmäisyydestä".

Helena Miettinen/ Savon Sanomat

 

Pyramidi -romaani kertoo häpeästä ja kasvojen menettämisen pelosta. Ensin ihminen huijataan mukaan hämäräbisnekseen iskemällä hänen heikkoon kohtaansa ja sitten hänessä herätetään ahneus suuriin rahoihin. Sijoitettuaan hetken huumassa varansa, ansaan joutunut häpeää tyhmyyttään ja pelkää menettävänsä kasvonsa.

Pauliina Sudella on romaanissaan vankka asiapohja, ja hän on tiukasti kiinni ajankohtaisessa talousmyllerryksessä. Susi kirjoittaa herkullisen humoristisesti tästä julmasta ajasta, jossa ihmiset eivät kiinnity toisiinsa rakkaudesta vaan verkostoitumalla ja bisneksen kautta.

Nadja Nowak ja Seppo Puttonen / Yle, Aamun kirja (katso video)

"Pauliina Susi lisää tarinaansa kierteen, joka oikeastaan sijoittaa koko teoksen trillerien genreen. Hän teke sen taitavasti ja uskottavasti, lukija ällistyy."
- Kristina Carlson, Suomen Kuvalehti, 2009/13

''Kirja on avartava kokemus aiheesta kiinnostuneelle ja verkostomarkkinointia harkitsevalle. Se on myös tarkkanäköinen ajankuva ja pureutuu ilmiön sosiaalisiin taustoihin.''
-Joonas Kuikka, Hämeenkyrön Sanomat 4.3.2010

"Jo loppuratkaisu on sellainen, että se suorastaan pakottaa kirjan alkuun ja miettimään, että mitä oikein tapahtui."
- Länsi-Suomi 27.12.2009

"Pyramidi on vetävästi kirjoitettu. Kirja etenee dekkarin tavoin, jännitystä kutkuttavasti kasvattaen."
-Anna-Leena Ekroos, Pohjalainen 12.10.2009

"Pyramidin rakenne on varsin ovela. Sisältö, huijaus ja todellisuuden kääntäminen toiseksi kertautuu teoksen muodossa. Myös lukijasta tulee eräänlainen huijauksen uhri."
-Leena-Kaisa Laakso, Etelä-Saimaa 16.9.2009

''Susi on oivaltavasti kehittänyt tarinan, jossa ei välttämättä ole lainkaan selvää, kuka huijaa ja ketä. Lukija on tietävinään, missä mennään, mutta huomaa lopulta tulleensa itsekin huijatuksi.''
-Outi Lindqvist, Forssan Lehti 12.8.2009

"Pauliina Susi on taitavasti punonut juonen ja ihmiskohtalot vyyhdeksi, joka yllättäen purkautuu. Tämä kirja kannattaa varata pimenevien syysiltojen lukukokemukseksi."
-Mirja Suhonen, Kirjatyö 2009/8

"Pauliina Susi on luonut verkostomarkkinoinnin maailmassa elävän tarinan niin uskottavasti ja niin ovelilla käänteillä eteneväksi, että lukijan on alkuun päästyään pakko ahmia teos sen yllättävään loppuun saakka. Jospa kirjan tarinan saisi väännetyksi käsikirjoituksen muotoon ja elokuvaksi, aineksia olisi hyväksi jännityselokuvaksi asti."
-Hannu Räisänen, Uutis-Jousi 20.8.2009

"Pyramidi on täynnä yllätyksiä, jotka saavat jatkamaan lukemista."
-Juho Hakkarainen, Kaleva 12.9.2009

"Kirja on eloisasti kirjoitettu ja yllättävät käänteet seuraavat toisiaan. Jännityksen ohella lukija saa paljon tietoa pyramidipeleistä, jopa niin paljon, että romaani toimii kuten käsikirja "Miten vältän huijareita"."
<I>-Leena Anttalainen, Rakennussanomat 2009/7-8</I>

''Pyramidi on täynnä yllätyksiä, jotka saavat jatkamaan lukemista. --Susi on tehnyt mediaseksikkään ja ajankohtaisen kirjan, jota on helppo myydä.''
- Juho Hakkarainen, Kaleva 11.7.2009

"Pauliina Susi on taitava kertoja. Pyramidi on älykkäästi rakennettu ja olennaisia elämän ongelmia viisaasti käsittelevä kertomus. Kirjan kieli on rikasta, virheetöntä ja uskottavaa. -- Voitollinen bisnes, näin hyvän jännitysromaanin kirjoittaminen."
-Mikko Varis, Ruumiin kulttuuri 2009/2


"Pauliina Susi on kirjoittanut herkullisen ja lopulta jännitysromaania hipovan kirjan <I>Pyramidi<I> pyramidiksi rakennetun verkkomarkkinoinnin psykologiasta, sen toimintalogiikasta, konnista ja uhreista."
- Anneli Kajanto, www.sivistys.net

"Yllätyksellinen Pyramidi on taiten rakennettu mehevä tarina, ja siinä on huijauksen makua. Etenkin näin taantuman aikaan suosittelen sen lukemista kaikille: helppoa rahaa ei ole. "
- Marjo nevala, Kotiliesi 2009/10

"Pauliina Susi on lahjakas kirjoittaja. Teksti vetää ja ihmiskuvaus on elävää. Pyramidin juoni on nerokas ja lukija saa itse maistaa huijauksen hurmaa."
-Irma Stenbäck, Helsingin Sanomat 25.5.2009

"Pyramidi on vetävä romaani, jonka päähenkilöt tulevat lähelle - heidät melkein luulee tuntevansa."
-Päivi Haanpää, Hämeen Sanomat 28.4.2009

"Susi kuvaa Pyramidissa realistisen uskottavasti ja ironiaa unohtamatta häikäilemätöntä laskelmointia ja tunteiden hyödyntämistä pelissä, jonka ainoa tavoite on viedä hyväuskoisilta rahat."
-Saara Kesävuori, Aamulehti 25.4.2009

"Ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja."
<I>-Berit Perälä, Ilkka 5.4.2009</I>

"Pauliina Susi lisää tarinaansa kierteen, joka oikeastaan sijoittaa koko teoksen trillerien genreen. Hän teke sen taitavasti ja uskottavasti, lukija ällistyy."
 -Kristina Carlson, Suomen Kuvalehti, 2009/13