Sanarytmi hypnotisoi kirjabloggarin!

"Voi Pauliina Susi, minkä sinä joka kerran teet. En tiedä mikä siinä on, mutta Suden tekstiä luen aina aivan hillittömällä tahdilla. Liekö sanarytmissä jotain, joka hypnotisoi? Oli miten oli, Välimeren loistoristeilijälle sijoittuva Seireeni (Tammi, 2017) koukutti minut pahemman kerran."

Linkki Kujerruksia -blogin kirjoitukseen on tässä.

Seireeni-jännäristä ja minusta juttu ESS:ssa 27.3.

Seireeni saa kiitosta!

"Yli 500-sivuinen risteilypaketti vei mukanaan niin, ettei välissä meinannut ehtiä hengittää. --- Pauliina Suden Seireeni tuntuu kulkevan Välimerellä suoraan kohti isoa tuhoa. Ennen loppurysäystä lukijaa pidetään suunnattomassa jännityksessä ja usko asioiden selviämiseen horjuu. Pauliina Susi on verraton tarinankertoja ja upea sanankäyttäjä. Ei ihme, että dekkariseura on hänet palkinnut. Toivottavasti kirja on löytänyt mahdollisimman moniin joulupaketteihin. Jos ei, niin sillä voi hyvin aloittaa uuden vuoden 2018."

Oma Sivunkääntäjä -blogi

 

"Seireeni on taidokkaasti sommiteltu suljetun paikan dekkari, jossa eurooppalaisen ihmisoikeuspolitiikan ja epätasa-arvoisuuden luusto syövyttyy esiin jännityskertomuksen ja romantiikan kasvojen läpi. --- Juonten ja näkökulmien laineet lyövät keskenään ristiin niin, ettei kirjaa voi laskea käsistään. Loppukiihdytys vääntää piukeaan jännitykseen vielä yhden kierteen. Susi onnistuu luomaan piinaavaa jännitystä ilman yletöntä verenvuodatusta."

Taika Dagblom, Helsingin Sanomat

 

Vuoden johtolanka -palkittu Takaikkuna nosti Pauliina Suden minun asteikollani pohjolan dekkarikuningattareksi ohi annajanssoneiden ja camillaläckbergien. Takaikkuna valloittaa jo Eurooppaakin. Odotin Seireeniä kuin kuuta nousevaa, ja tärisin innosta, kun sain sen käsiini. Enkä pettynyt. On vaikea kuvata Seireeniä ilman ylisanoja. Sitä oli vaikea laskea käsistään, mutta 520-sivuista kirjaa ei oikein voi lukea yhdellä istumalla. Nyt kärsin vieroitusoireista.

Koko arvostelu: Lukulampun valossa -blogi 22.10.2017

Päivänpolttavilla teemoilla nokkelasti purjehtiva Seireeni sisältää viihdettä joka lehdellä. Tässä on romaani, joka antaa hurjasti ajattelemisen aihetta. Ihmisten eriarvoisuus, seksismi, rasismi... Miten pelotta, suorastaan raivokkaasti Susi aiheisiin tarttuukaan. Samalla hän ujuttautuu vaivatta moninaisen henkilökaartinsa nahkoihin.
Nautin suuresti itse tarinasta, mutta vieläkin enemmän Suden luonnekuvauksesta ja siitä, kuinka huomaamatta sympatiat saattoivat vaihtaa kohdettaan. Huikea, ajanhermoilla uiva psykologinen trilleri. Tätä kannatti odottaa!

Koko arvostelu: Rakkaudesta kirjoihin -blogi 20.10.2017

Ihan wow, pidin. - Tämä piti hyvin otteessaan. Monipuolisesti kirjoitettu. Hyvin jännittävä. Minä ainakin toivon Pauliina Susi kirjoittaa vielä lisää dekkareita. Tyyli sopii hänelle hyvin. Kirjat ovat oikein hyviä. Suosittelen.

Koko arvostelu: Mininkirjat -blogi 7.10.2017

Tarina etenee vauhdikkaasti eteenpäin. Juonenkäänteitä löytyy ja salaisuudet paljastuvat pikkuhiljaa pitäen lukijan jännitystä yllä.

Koko arvostelu: Riitta Ylilehto / Nousu 5.10.2016

 

 

 

 

Kuvittele överein mahdollinen risteilyalus. Kuvittele pahin mahdollinen räjähde.

Kuvittele panos, sytytyslanka, kipinä. Kuvittele tuho, jonka se saa aikaan. Kuvittele lisää: käsi, joka sytyttää liekin. Painaa nappia tai liipaisinta. Liikauttaa hiirtä. Ka-boom.

Katso kättä. Se on sinun.

Jo turvatarkastus Barcelonan satamassa enteilee vaaraa. Kun Leia Laine nousee siskonsa Ripsan kanssa Välimerellä seilaavaan luksusristeilijään, lomanviettoa alkaa heti varjostaa oudot sattumukset. Edes ylenpalttiset all-inclusive-tarjoilut ja taidokkaat varietee-esitykset eivät pysty peittämään sitä tosiasiaa, että jollakulla Seireenin 5 000 matkustajasta on pahat mielessään. Rento lomailu vaihtuu pian pakokauhuun kun Leia joutuu kasvokkain paitsi globaalin eriarvoisuuden ja terrorin uhan - myös menneisyytensä aaveen kanssa.

Samaan aikaan Välimeren toisella laidalla yksitoistavuotias Amira vanhempineen kipuaa ihmissalakuljettajien heiveröiseen paattiin.

Seireeni on itsenäinen jatko-osa palkitulle ja pidetylle Takaikkunalla. Ilmestyy syyskuussa, myös e-kirjana! Lisätietoja kirja.fi -sivun linkistä:

http://www.kirja.fi/kirja/pauliina-susi/seireeni/9789513195847/

Seireeni ja muut Tammen syksyn 2017 kirjat esitellään Tammenlehdessä:

https://issuu.com/kirja/docs/tammi_syksy17_issuu